2 Nisan 2012 Pazartesi

2 Nisan Pazartesi tarihli Hürriyet Gazetesi'nin bir haberi:

"Bornova merkezdeki Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulu’nda Rüya Çıralı, acil durumda hayatını kurtaracak cihazla sınıfına girdi. Ancak görevli H.G., ÖSYM yetkilileriyle görüştüğünü ve bu şekilde sınava giremeyeceğini söyleyerek pompayı çıkarmasını istedi. Görevliyi hayati tehlike konusunda ikna edemeyen Çıralı, salonu terk etmek zorunda kaldı. Genç kız, babası işçi emeklisi Şenol Çıralı ile sınav görevlisinden şikâyetçi oldu."

Yukarıdaki haberle keşke hiç karşılaşmasaydık. Ancak bu kızımız da haklarını koruyabilecek önlemleri önceden almamış maalesef. İnsülin pompası kullandığıyla ilgili bir rapor götürmesi gerekiyordu yanında. Bu resmi raporu gören sınav görevlisi belki de bu kadar duyarsız davranamazdı bu durumda. Ya da hiç riske atmayıp, sınav süresinde kendisine gerekli insülini sağlayacak olan "bazal insülini" manuel olarak yapması daha iyi olurdu bana sorarsanız.

Benzer bir durumla uçağa binerken karşılaştık kızımla. Polis kontrolünden geçerken kızım ötünce, bayan polis kızımı aradı ve pompayı buldu. Bunun üzerine kendisine durumu izah etmeme rağmen ve raporunu da göstermeme rağmen, kızımı kapalı bir odaya götürüp orada pompanın bağlı olduğu yeri görmek istedi. Neyse ki kızım bu durumu mesele haline getirmedi ve görevliyle beraber odaya gidip pompanın bağlı olduğu bel bölgesini polise göstererek durumu anlattı.

Aklınızda bulunsun yurt dışına çıkarken de İngilizce bir raporu mutlaka yanınızda bulundurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder